Montering av solceller

Den här veckan påbörjar Helios arbetet med att sätta upp fästen på föreningens tak för montering av solceller. Solceller och gruppavtalet för bredband är några av de initiativ som styrelsen fokuserat på den senaste tiden för att på kort och lång sikt ge föreningen och oss medlemmar bästa tänkbara ekonomiska förutsättningar att hantera potentiellt högre utgifter framöver.

Först och främst kommer föreningen att tillgodoräkna sig de besparingar som solcellerna genererar. Planen är sedan att vi medlemmar på våra månadsavier ska få avdrag på elkostnaden beroende på hur mycket el som genereras varje månad.

Helios börjar monteringen på gemensamhetslokalen samt B- (Stallgatan) och C-huset (Skrivargatan). Därefter fortsätter de med A- (Ursviks allé) och D-huset (Ladugårdsgatan). Andra veckan i december levereras och monteras själva solcellerna och föreningen beräknas kunna börja använda solcellerna i januari.

Solcellerna fästs med tyngder på taket för att inte göra åverkan på takets tätskikt med risk för vattenläckage. Helios räknar inte med att vi boende kommer störas av monteringen. Om de planerar för något störande moment, gör vi allt för att informera om det i så god tid som möjligt. I vanlig ordning går det i så fall att boka och använda gemensamhetslokalen för eventuella möten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.