Garage

Föreningen disponerar 78 st parkeringsplatser inomhus, varav 10 st för elbil och 6 st för MC. Vanlig bilplats kostar 1000 kr / mån, med laddbox 1100 kr / mån och MC-plats 350 kr / mån. En depositionsavgift om 500 kr tas ut för garagesändaren. Den återbetalas när garagesändaren lämnas tillbaka.

Sundbybergs stad erbjuder boendeparkering på gatan till en avgift av 750 kr / mån för bil och 250 kr / mån för MC.

Hyra garageplats (elbil/fossilbil/MC)

För att hyra plats i föreningens garage gör du följande:

 1. Gå in på Mitt Riksbyggen eller ring 0771-860 860 för att ställa dig i kö
 2. Inne på Mitt Riksbyggen väljer du Bilplatser & förråd i menyn Hantera kontrakt
 3. Klicka på Till köportalen och välj Köplatser i menyn Mina val
 4. Klicka sedan på det gröna krysset (Ny köplats) längst ner till höger i webbläsaren
 5. Välj ett av nedan alternativ beroende på vilken typ av plats du vill ha:
  1. Jubilaren Garage laddbox
  2. Jubilaren Garageplats
  3. Jubilaren Garageplats MC
 6. Klicka på Spara ändringar
 7. När en garageplats sedan blir ledig får du brev från Riksbyggen, där du behöver anmäla intresse för att få platsen
 8. Så snart du blivit tilldelad garageplats kontaktar du styrelsen för att få sändare till garageporten (en sändare per garageplats) 

Observera att det inte är tillåtet att använda garaget innan godkännande från Riksbyggen erhållits. Överträdelse kan beivras med böter och/eller bortforsling.

I de fall styrelsen inte har möjlighet att direkt tillhandahålla garagesändare kan du komma in i garaget genom ingången på innergården med din lägenhetsnyckel och använda de manuella knapparna på insidan till vänster av garageporten för att öppna den.

Elbilsplats

Det finns 10 st elbilsplatser i garaget (plats 4-8, 27, 28, 30, 41 och 42). För nytt hyresavtal  med laddbox krävs att du har elbil. Laddboxarna är av märket Easee och utrustade med kontakt Typ-2 som är kompatibel med de flesta elbilar. Laddsladd tillhandshålls inte, utan du står själv för eventuellt nödvändig laddsladd eller adapter.

Laddning

För att ladda håller du tillfälligt din elektroniska nyckelbricka till lägenheten mot laddaren och påbörjar sedan laddningen. Förbrukad el debiteras på din månadsavi.

Serviceplats

I garaget finns en enklare serviceplats direkt till vänster innanför infarten. Denna plats är endast avsedd för service och ej parkering. Du som nyttjar platsen kan därför inte parkera eller lämna ditt fordon på serviceplatsen, då det riskerar att forslas bort.

Uppsägning av garageplats

Garageplatsen sägs upp automatiskt vid överlåtelse av lägenhet. Annars är uppsägningstid för garageplats 1 månad. När hyran gått ut och sändaren återlämnats till styrelsen, återbetalas depositionsavgiften. Du kontaktar Riksbyggen för uppsägning av din garageplats.

Ordningsregler

Du får endast parkera på den utmärkta parkeringsplats du fått anvisad, vilket bland annat innebär att det inte är tillåtet att parkera framför dörrarna till trapphusen.

Endast motordrivna fordon som tillhör medlemmar i föreningen får parkeras i garaget (bilar, motorcyklar, mopeder). Det innebär att släp, husvagnar osv. ej får ställas upp i garaget.

Lösa föremål (gäller även bildäck) får ej förvaras i garaget då dessa utgör både brand- och säkerhetsrisk. Styrelsen förbehåller sig rätten att omgående forsla bort lösa föremål.

För att underlätta för andra, tänk på att parkera inom din parkeringsplats och inte över det vita strecket, snett eller för nära din garagegranne.

Det är lätt att skador uppstår när bilar står parkerade nära varandra och dörrar öppnas mot andra bilar. De som parkerar vid en vägg eller pelare uppmanas därför att parkera med passagerarsidan så nära denna som möjligt och endast använda förarsidan för i och urstigning i trånga utrymmen. Har man t ex passagerare så är det lämpligt att dessa stiger ut innan parkering. Småbarn undantaget såklart, dock så är det bra om de ej öppnar dörren själva om det är mot andra fordon. För gärna en dialog med din garagegranne för att underlätta för er båda.