Behov av höjd månadsavgift för medlemmar i Brf Jubilaren

I samband med den senaste höjningen av månadsavgiften, samt vid årsstämman förvarnade vi om att avgiften kunde behöva höjas ytterligare. Styrelsen har noga följt den ekonomiska utvecklingen och dessvärre är det absolut nödvändigt med ytterligare en kraftig höjning. Denna gång med 17 % från och med april (aviseras i mars).

Den bakomliggande orsaken är till övervägande del de fortsatt höga räntorna som medför stora kostnader. Detta trots att föreningen sedan start har drivit en mer aggressiv amortering än den ekonomiska planen reglerar, samt att en stor del av föreningens lån är bunden till en låg ränta fram till juni nästa år. Beslutet stärks av dagens räntebesked från Riksbanken och är i vanlig ordning tydligt förankrat med föreningens ekonom på Riksbyggen och våra revisorer.

Styrelsen har lagt ner mycket tid och energi på att få ner övriga kostnader. I nuläget står vi framför att teckna avtal med nya leverantörer avseende städning och trädgårdsskötsel. Detta kommer att innebära kraftigt minskade kostnader med förväntad bibehållen, eller förbättrad kvalitet. Inrättandet av solceller bidrar också till minskade elkostnader för föreningen. Tyvärr kan inte dessa besparingar väga upp för räntekostnader och därmed är vi tvungna att höja avgiften. Förhoppningen är att eventuellt lägre styrränta framöver kan skapa utrymme att sänka avgiften, men detta är ännu så länge osäkert.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com