5-års garantibesiktning / 5-year warranty inspection

(Please see English version in PDF below)

Nu har det blivit dags för den 5-åriga garantibesiktningen. Besiktningsmannen kommer att kontrollera eventuella funktionsfel och anmälda ärenden till Riksbyggen. 

Den kommer att ske enligt nedan datum och tid och följder den ordningen som anges. Tidsåtgång för varje lägenhet beräknas till ca 5-10 minuter. Den exakta tiden för respektive lägenhet kan dock variera beroende på antal ärenden som ska kontrolleras samt lägenhetsstorlek. Besiktningarna sker mellan 08:00 – 16:00 med avbrott för lunch mellan ca klockan 11:00-12:00

DATUM:

  • 13 dec: Ursviks Allé 55,51, 49
  • 16 dec: Ursviks Allé 47, Stallgatan 19, 21, 17, 15 samt Skrivargatan 30
  • 17 dec: Ladugårdsgatan 10

Exempel på ärenden som kan anmälas för kontroll är väl synliga sättningssprickor i tak och väggar samt eventuella funktionsfel. Det gäller inte s.k. estetiska fel såsom märken i golv och väggar eller åtgärder som är i behov av underhåll ex. lösa handtag, byte av packning i kranar, byte av ljuskällor mm. 

Om du inte har möjlighet att delta vid besiktningen ombeds du ställa ditt lås i serviceläge, och skriva dina anteckningar på en lapp eller be om ett formulär via styrelsens kontaktformulär, alternativt ladda ner formuläret nedan. Lägg sedan ifyllt och utskrivet formulär på köksbänken inför besiktningen. Du kan även göra en anmälan på nätet via Mitt Riksbyggen, då behöver det vara anmält senast den 8 december, 2021.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.